LPG verdamper revisie en werking

 
 
Home

       

 

Lpg onderdelen Plaatsnaam
www.lpgsystems.nl Alkmaar
www.lpginbouw.nl Leeuwarden
www.lpgonderdelenshop.nl Opmeer
www.vogelsautogas.nl Son

 

LPG informatie pagina

 

    

De verdamper, deze verdamper is vrij simpel van het merk lovato, het gaat even om een simpele revisie en werking van een verdamper.

      

Hier zien we de elektrische choke van de verdamper, het palletje aan de andere kant drukt het membraan naar beneden waardoor er extra gas vrij komt, deze elektrische choke is te bedienen met een knopje in de auto of je drukt zelf het palletje naar beneden.

Hier zien we de in en uitgang  poorten van de koelvloeistof.

 

Deksel voorkant verdamper gedemonteerd.

 

Deze vettige aanslag komt uit het gas, deze aanslag die hier ontstaat kan je verwijderen, door de plug uit de verdamper te draaien als de verdamper gemonteerd in de auto zit, nu kan je het gewoon weg vegen met een doek, voor onderhoud aan de verdamper is het verstandig dit om de 50.000 km te doen, dit is voor de levensduur van de verdamper.

 

Hier is het membraan verwijdert, dit membraan schuif je van de hefboom af, het membraam sluit het kleine gaatje gas aanvoer onder de hefboom af, bediend door aanzuigen van de motor, dus door gas te geven komt er ook meer gas vrij, dus de hefboom wordt door het vacuum naar beneden gedrukt waardoor meer gas vrij komt, dit is de mengsel zijde.

    

Foto van de hefboom dichtbij.

 

Je demonteert nu de hefboom door 2 schroefjes los te draaien.

    

Foto van de gedemonteerde hefboom.

 

Door aan het vacuum slangetje te zuigen kan je kijken of dat membraan nog goed is, deze stand van het membraan is bij draaiende motor, bij het uitzetten van de motor zal het vacuum weg vallen en het membraan omhoog komen waardoor de hefboom het gas zal afsluiten.

    

Hier is het vacuum membraan gedemonteerd door 4 schroeven los te draaien, onder het membraan zit ook nog een veer en een gaatje voor het vacuum.

    

Hier is de gas afstelschroef gedemonteerd, met deze afstelschroef kan je de hefboom omhoog en naar beneden draaien, uitdraaien is meer gas en indraaien is minder gas, vergeet niet de afdicht rubbertjes van de hefbomen te vervangen voor het afsluiten of openen van het gas

   

Hier is de plug gedemonteerd waar je de prut mee uit je verdamper kan laten lopen voor onderhoud van de verdamper.

Achterkant van de verdamper.

  

Deksel achterkant verdamper gedemonteerd.

Membraan verwijdert, deze schuif je ook van de hefboom af, het membraam bediend de hefboom die de afsluiter weer bediend.

   

Foto van dichtbij, aan deze kant van de verdamper komt de koelvloeistof, dit is de Vloeibaar gas gedeelte met afsluiter, hier wordt het vloeibare gas verdampt met behulp van koelvloeistof., doordat er tijdens het verdampingsproces warmte wordt onttrokken aan de verdamper wordt er koelvloeistof doorgevoerd. hiermee wordt voorkomen dat de verdamper gaat bevriezen.

Je demonteert nu de hefboom door 2 schroefjes los te draaien, deze hefboom bediend de Vloeibaar gas afsluiter.

  

Foto van de gedemonteerde hefboom dichtbij, nu de verdamper met revisie setje weer in mekaar zetten, in elkaar zetten gaat in omgekeerde volgorde.

 

Home