Geschiedenis van Welly toys miniatuur auto,s

 
 
Home

Geschiedenis van Welly

Welly Die Casting Factory Limited is een fabrikant van gegoten speelgoedauto's en is sinds 1979 actief in de schaalmodellen auto,s.

De fabrieken van het bedrijf zijn gevestigd in de provincie Guangdong, China, en hebben meer dan 3000 werknemers in dienst.
           


Aan het begin van de jaren tachtig produceerde Welly voornamelijk die-cast speelgoedauto's van ongeveer 3 inch lang (ongeveer 1:64 schaal). 4,75 inch die-cast speelgoedauto's (ongeveer 1:38 schaal) werden later dat decennium toegevoegd. In de jaren negentig ontwikkelde het bedrijf schaalmodellen van 1:24 en voegde er vervolgens schaal 1:18 aan toe.

Welly produceert momenteel een breed scala aan schaalmodellen voor haar klanten, namelijk 1:18, 1:24, 1:32, 1:38, 1:43, 1:64 & 1:87. Het bedrijf is een licentiehouder van meer dan 40 verschillende merken, waaronder die voor auto's, vrachtwagens, fietsen en motorfietsen, evenals degenen voor volledige speelsets. Elk jaar investeert het bedrijf extra kapitaal in nieuwe modellen.

   
1:38      

 

     
1:60      


Welly heeft onlangs een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling opgericht en begon verschillende reeksen met radiografisch bestuurde modellen te ontwikkelen, waaronder schaalmodellen en vrachtwagens op schaal 1:32 en kunststof RC-wagens 1:12.

     

Model auto Plaatsnaam
www.raysautos.nl Amersfoort
www.geerligsdejong.com Doetinchem
www.wentinkhobby.nl Arnhem
www.toms.nl Purmerend
www.autopassion.nl  Haarlem
www.automodellen.nl Doetinchem
www.autoshophetstuurwiel.nl  Assen
www.automobiliahaarlem.nl Haarlem
www.schuitenminiaturen.nl  Rotterdam
www.autolandhilversum.nl Hilversum
www.qualityscales.nl Stadskanaal
www.vos-api.nl Apeldoorn
www.pijp-lines.nl Enschede
www.hobbycar.nl Tilburg
www.interhobby.nl Nijmegen
www.jadaclub.com Nederland

ing hiervan.

Home

ng hiervan.