Geschiedenis van Siku toys miniatuur auto,s

 
 
Home

Geschiedenis van Siku toys

Richard Sieper richt in 1921 bij begin van de inflatie een gieterij in Lüdenscheid op, de oorsprong van de huidige Sieper Groep. Productie van consumptiegoederen als bestek van aluminium en asbakken. Begin van de ontwikkeling en productie van nieuwe producten van op dat moment minder bekende thermoplastische kunststoffen.

In 1943 werd een tweede fabriek geopend in Hilchenbadt te Duitsland. Dit is zo'n 100 kilometer van de eerste fabriek in Lüdenscheid.

Rond 1950 maakt Siku speelgoed van plastic o.a. 16 figuurtjes, boerderijdieren, aquarium en sneeuwschudder.

Rond 1955 ging de productie van modelvoertuigen van start. het merk kreeg de naam SIKU.

Aanmelding van het handelsmerk SIKU (SIEPER KUNSTSTOFFEN). SIKU hoort bij de exposanten van de 1e speelgoedbeurs in Nürnberg en laat daar voor de eerste keer speelgoed van kunststof zien (o. a. een brandweerauto). In de jaren daarna wordt het speelgoedassortiment steeds verder uitgebreid.

SIKU staat voor Sieper Kunstoffe. "Sieper:  achternaam van oprichter Richard Sieper en het Duitse woord voor plastic "Kunststoffe"

De eerste modellen waren van plastic gemaakt en kregen een drie-cijferige serienummer dat met een V begon.
Later kwamen kwamen er ook modellen van V-serie van metaal.

In 1958 kwam de eerste serie van de 1:60 schaal van de autootjes op de markt (in de winkels). (Ze waren toen van plastic).

In 1959 begon SIKU met het maken van vliegtuigen opschaal van 1:250, maar ondanks de goede verkoop zijn ze ermee gestopt in 1963.

In 1963 begint er nieuw tijdperk: voor de eerste keer produceert SIKU speelgoedmodellen in het zinkspuitgietprocedé van metaal. Er werd begonnen met 16 modellen, tegenwoordig bestaat het assortiment uit meer dan 500 speelgoedmodellen.

In 1964 was het zover want er waren te weinig werknemers om het werk te doen. Doorgaan met de auto's is dus de enige oplossing.

In 1973 werd de V-serie eruit gegooid. De toen bestaande modelvoertuigen kregen naast een V-serienummer een 4-cijferige nummer. Nu hebben modeluitvoertuigen alleen nog maar een 4-cijferige nummer.

In 1983 werd de Farmer-Serie geproduceerd op schaal van 1:32.

In 1984 nam Siku Wiking over. Wiking was een bedrijf dat autootjes maakte op schaal van 1:87 en 1:160 voor verzamelaars en modelspoorbaanhobbyisten.

In 1996 bestond het modellenprogramma van Siku uit meer dan 200 modellen en 100 modellen met speciale internationale prints.

In 1998 werd het modellenprogramma van Siku uitgebreid met Siku Junior-Serie die vooral was bedoelt voor kleine kinderen.

Siku is aantal jaar geleden bepaalde modellen in China gaan produceren. Deze modellen hebben vaak geen "Made in West-Germany" of "Made in Germany" geslagen

De vraag naar hoogwaardige SIKU speelgoedmodellen in 2007 groeit over de hele wereld. Om hieraan te voldoen, heeft SIKU naast de fabrieken in Duitsland en Polen nu ook in China een eigen fabriek geopend. Zo is het mogelijk om elk jaar vele miljoenen SIKU speelgoedmodellen te produceren en verzenden. En dat niet alleen: de logistieke wegen naar de Aziatische markten zijn kort en zodoende milieuvriendelijk.

Natuurlijk voldoen SIKU speelgoedmodellen uit alle drie fabrieken aan Duitse en internationale normen en richtlijnen voor de veiligheid van speelgoed. 

Een moderne en emotionele uitstraling verandert in 2014 het bekende SIKU merkbeeld. Unieke kinderfoto's en een nieuwe internetpresentatie laten pure speelbelevenis werkelijkheid worden! Ook technisch is SIKU op de nieuwste stand: op de actuele SIKU website kun je ook met je smartphone of tablet heel gemakkelijk surfen.

         
         
         
         
         
         
         

 

Model auto Plaatsnaam
www.raysautos.nl Amersfoort
www.geerligsdejong.com Doetinchem
www.wentinkhobby.nl Arnhem
www.toms.nl Purmerend
www.autopassion.nl  Haarlem
www.automodellen.nl Doetinchem
www.autoshophetstuurwiel.nl  Assen
www.automobiliahaarlem.nl Haarlem
www.schuitenminiaturen.nl  Rotterdam
www.autolandhilversum.nl Hilversum
www.qualityscales.nl Stadskanaal
www.vos-api.nl Apeldoorn
www.pijp-lines.nl Enschede
www.hobbycar.nl Tilburg
www.interhobby.nl Nijmegen
www.jadaclub.com Nederland

 

Home