Geschiedenis van Schuco toys miniatuur auto,s

 
 
Home

 

Geschiedenis van Schuco toys

Schuco is een Duitse speelgoedmaker opgericht in 1912 door Heinrich MŘller en de zakenman Heinrich Schreyer in Neurenberg, de Duitse speelgoedhoofdstad sinds de vroege dagen. De specialiteit van het bedrijf was meestal auto's en vrachtwagens in blik, plastic en diecast. Het bedrijf ging failliet in 1976, maar werd in 1993 gereorganiseerd en daarna weer volledig onafhankelijk in 1996.

Het bedrijf, oorspronkelijk Spielzeugfirma Schreyer & Co genoemd, veranderde de naam in het beknoptere Schuco in 1921. In het begin maakte het bedrijf unieke clockwork tin speelgoed . Sommige daarvan waren slim omdat, in plaats van het gebruik van een sleutel, een arm of een ander kenmerk zou worden gewonden.

In de jaren 1920 introduceerde Schuco zijn beroemde Pick Pick vogel, meer dan 20 miljoen werden gemaakt tot de jaren 1960. Een wind up muis, een dansende muis en dravende hond die een cape droeg, waren andere populaire aanbiedingen. Voor de Tweede Wereldoorlog bevonden zich ook een aantal kabouter achtige figuren en soldaten die soms smeden werden genoemd  afgewerkt met creatieve kleurrijke kledij.

In 1935 werd een van de eerste Schuco patentauto's geproduceerd, waarmee een begin werd gemaakt met het produceren van speelgoedmotorfietsen die meestal het belangrijkste aanbod van het bedrijf waren. Schuco speelgoedlijnen hadden altijd een speciale kwaliteit of een gimmick om zowel verzamelaars als kinderen aan te trekken. Omstreeks 1938 werd begonnen met de productie van tinnen auto's die ofwel met uurwerkmotoren waren gemaakt, waarbij het speelgoed kon worden bestuurd door een klein stuurwiel dat met een draad aan de auto was bevestigd.

Schuco  Studio auto's hadden een startkruk, afneembare wielen, gevarieerde gearing en tandheugelbesturing. Auto's kwamen met miniatuurgereedschapssets. Waarschijnlijk omdat de naam Schuco eindigde in o, begon dit een traditie van het benoemen van voertuiglijnen en sets met een enigszins mannelijke, Italiaans klinkende o aan het eind. Dus, Studio, Piccolo en Varianto. Een opvallende studieauto was de Luigi Fagioli Auto Union Avus Streamline, gebouwd in 1937, die werd geleverd in een gedetailleerde doos, compleet met gereedschappen. Er werden slechts 1.000 geproduceerd. Schuco Turn Back wagens hadden een metalen pinsensor die de auto deed draaien bij het naderen van de rand van een tafel, Houten pinnen waren eigenlijk voorzien van het speelgoed, zodat de auto om hen heen kon worden gereden.

De productie van speelgoed werd stopgezet tijdens de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog. Aan het eind van de jaren 40 begon Schuco opnieuw met het assembleren van tinnen speelgoed,  deze keer richtte het zich wat meer op de bredere Europese en internationale markt. Blikken speelgoed waren van grotere schaal  in de buurt van 1:24 tot 1:18. In de jaren vijftig was er een verschuiving naar plastic vooral voor grotere schalen en diecast metal, ge´ntroduceerd in de Piccolo serie in 1958. En werd in het begin van de jaren zeventig gemeengoed voor modellen. Modeltypes waren gevarieerd en bleven bestaan ​​uit afstandsbediening en opwindspeelgoed. Speelgoedweegschalen werden altijd breed gevarieerd, beginnend met HO (1:87) tot een voet lang of groter (ongeveer 1:12).

Naoorlogse auto's gedurende de jaren vijftig bootsten echte auto's na, maar waren meestal generiek sommige Schucos zagen eruit als Kaiser Frazers, BMW 328s, Buick sedans of Porsches, maar deze namen werden nooit gebruikt voor het speelgoed totdat het Elektro Phanomenal van Mercedes werd ge´ntroduceerd in 1955. Halverwege de jaren zestig kregen de meeste auto's specifieke merknamen van echte auto's.

Het draadsnelsysteem Schuco Varianto werd in 1951 ge´ntroduceerd. In de advertenties van het bedrijf stond, Het automatische verkeersspel met een nieuw soort draadrails dat nog nooit eerder werd gezien. De uurwerk- of op batterijen werkende auto's hadden een geleidewiel aan de onderkant dat zich in gewikkelde draadsporen bevond. De sporen kunnen in verschillende configuraties van het eigen ontwerp van de eigenaar worden gerangschikt. Verschillende stukken plastic kunnen aan het draadspoor worden gekoppeld om kruispunten en viaducten te creŰren. Het Varianto-systeem werd vijftien jaar lang verkocht en was immens populair als een veel goedkoper alternatief voor elektrische treinsets, met vergelijkbare kenmerken en beperkt in lay out, alleen door de verbeelding van de eigenaar.

Edward Force schreef dat Schuco's eerste consistente uitstapje naar diecast-speelgoed in 1958 plaatsvond toen de schaal 'Piccolo' van de schaal 1:90 werd ge´ntroduceerd. Deze solide metalen en zware auto's waren tegelijkertijd accuraat en tegelijkertijd cartoonig. Piccolo's waren solide gegoten metaal zonder kunststof ramen en ze hadden ook geen interieurs. Piccolo's zijn tegenwoordig zeer zeldzaam, of het nu de originele modellen zijn of de latere Schuco-reproducties. Er zijn meer dan 100 verschillende Piccolo's geproduceerd, sommige in veel soorten, zoals de VW-transportwagen.

Met een opwindtoets zouden de Micro Racer auto's op schaal 1:45 ritselen, maar ook naar voren of achteren schuiven zonder het opwindmechanisme te schaden. De micro naam kwam van de micro draadsturing die precies kon worden aangepast . Old Timers  had gespecialiseerde klokwerkmotoren. Wanneer ze worden opgewonden en in de neutrale stand staan, zullen de auto's trillen en trillen. Schakel de auto in versnelling en ze rollen - de richting gekozen door hoe het stuur werd gedraaid. Voorbeelden van auto's in deze serie waren een Ford Model T, een Mercedes Simplex of een Mercer 35J. Daarnaast werd remote, drive by wire telesteering gezien op oudere, grotere auto's.

Grotere auto's gemaakt tijdens de jaren 1970 waren even indrukwekkend en meestal gericht op Duitse producten. De 1:12 schaal BMW 3.0 CSL Coupe in racekleuren had schakelaars om hoofd, staart, en gevarenlampen in en uit te schakelen. Een hendel op de stuurkolom bediend de richtingaanwijzers. Het instrumentenpaneel was verlicht. Het model had werkende besturing. Een schaal 1:16 Porsche 911 was slim uitgerust met een elektrische claxon die klonk met twee tonen en een set rallybanden die op het voertuig konden worden geplaatst na het optillen met een werkende krik. De auto, vergelijkbaar met de BMW, liep met een soepele elektrische motor vooruit en achteruit en had ook werkende besturing. Schuco's 1:16 schaal Formule 2 Brabham Ford BT33 en Formula 2 Ferrari zijn gemaakt in de vroege jaren 1970 en zeer mooi gedetailleerd met veel geperste metalen onderdelen waaronder zeer authentiek ogende wielen en banden. Ze hadden elektromotoren voor zowel voorwaartse kracht als besturing.

Modellen in schaal 1:43 de 1000serie werden ge´ntroduceerd in 1960. In 1971 en 1972 werd een nieuwe schaal van 1:43 ge´ntroduceerd de 600 lijn en verscheen de eerste 1:66 Matchbox sized 300-serie. De kleinere auto's heetten Super Schnell  Super Fast, die na vertaling uit het Duits in wezen identiek lijkt aan de bewoording van Matchbox. Zoals te zien was, waren andere diecast en afstandsbedieningsvoertuigen soms veel groter.

Schuco's diecast-schaal 1:43 in de jaren '70 was uiterst nauwkeurig in detail met een bijna perfecte verhouding tot de echte auto's. Gewoonlijk worden alle functies geopend. De verftoepassing leek verfijnder en minder dik dan bij de Britse Corgi's en Dinkys. Zoals te verwachten was, waren de meeste modellen Duitse merken: Volkswagen, Porsche, Audi, Mercedes-Benz en BMW.

Nauwkeurige replicatie was net zo goed als Solido en de eerdere Politoys M serie, en beter dan de meeste Gamas of Conrads. Precisie was misschien op een lijn met latere NZG Mercedes en Porsche promotiemerken. Ook, vergelijkbaar met Solido, vermeed Schuco de aantrekkelijke, maar minder realistische juwelen voor hoofd en achterlichten. Helaas, wanneer het bedrijf met bijna perfecte modellen komt financiŰle problemen komen aan.

Enkele van de populaire Schuco speellijnen vaak eindigend op o waren: Command Car, Magico Series, Radio Series, Patent Series, Piccolo Series, Fex 1111, Mirako Series, Telesteering-auto's, Examinco Series, Akustico Series, Ingenico Series, Elektro Phanomenal, Dally-auto's, Grand Prix Racers, Studio-serie, Varianto-systeem, Old Timers, Micro Racers, Motorcycle-reeks, Elektro Radiant Airplanes.

Schuco ging failliet in 1976. Een Engels bedrijf DunbeeCombex Marx DCM verwierf Schuco  of grote delen ervan, maar ook dat ging in 1980 failliet. Uiteindelijk verwierf concurrente Duitse toymaker Gama Toys de rechten op Schuco in de halverwege de jaren tachtig, en voor een tijdje werden nieuwe Gama Toys schaal Schucos van 1:43 rechtstreeks in Gama-dozen geplaatst - zonder naamswijziging aan de basis van het voertuig. Of dit nieuw gegoten auto's zijn zonder verandering in letters of restanten is onzeker. In de VS in de jaren tachtig werden Schuco-speelgoed op de markt gebracht door de Lilliput Motor Company uit Yerington, Nevada, met de naam Lilliput prominent op de kleurrijke dozen in Schuco-stijl.

Edward Force schrijft dat Schuco over de tijd van de aankoop van de Gama werd verkocht aan vele andere bedrijven in verschillende landen. Sommigen verschenen zelfs met Made in Russia op hun bases. De MIR Toy-fabriek in Mir, Bulgarije later Mikro 67 reproduceerde in de jaren negentig minstens 16 verschillende Schuco voertuigen in verschillende kleuren. Soms waren ze verpakt met Made in Germany, nog steeds gemarkeerd op hun basissen maar na een tijd werd deze etikettering verwijderd. Sommige Schuco modelgietstukken verschenen toen als Gamas, sommigen gingen naar Frankrijk en werden Norevs, en sommigen gingen naar BraziliŰ en werden verkocht door Rei.

In 1993 combineerde Gama Schuco met Trix, een maker van kleine N schaaltreinen, en een bedrijf dat eerder in verband werd gebracht met Mńrklin. In 1996 werd Schuco weer onafhankelijk en zag een opleving, met een groot aantal verzamelmodellen, met veel nieuw ontworpen gietstukken, maar veel ervan waren exacte replica's van eerdere lijnen.

In 1999 werd Schuco overgenomen door de Simba Dickie Group en modelboxen werden gelabeld met stickers met de tekst Dickie Schuco, zelfs als het oude inventaris was. Simba Dickie had eerder Smoby opgenomen, die eerder Franse Majorette had gekocht, die op zijn beurt Solido had overgenomen. Majorette en Solido werden blijkbaar afgewikkeld, maar in 2009 was Schuco gezond genoeg om Schabak over te nemen.

Tegenwoordig maakt Schuco verschillende modellen voornamelijk straatvoertuigen op verschillende schaalniveaus. Er zijn klassieke en nieuwere lijnen, allemaal nauwkeurig gedetailleerd. Bijvoorbeeld, de klassieke BMW 2000 sedan heeft een veelkleurig interieur, heel kleine logo-stickers op de middens van de wielen en meer realistisch helder plastic licht. 1 auteur schreef dat het uiterlijk van de Schuco 2000 helder was, omdat er geen openingskenmerken waren  wat vaak leidt tot het niet overeenstemmen van de lichaamspanelen. Het bedrijf raakte begin 2000 ook betrokken bij de productie van promotiemodellen voor GM Opel en Vauxhall op schaal 1:43. Deze werden uitgevoerd in authentieke GM-kleuren en interieurstijlen met authentieke donkere, vlakgrijze raambekleding. Door veranderingen in het moederbedrijf veranderde de naam in Dickie Spielzeug GmbH Schuco mijlpalen 2016. Onder Dickie is de kwaliteit van de modellen superieur aan die van het gemiddelde speelgoedmodel, waardoor de eenheidsprijzen ook hoger zijn.

   

 

Model auto Plaatsnaam
www.raysautos.nl Amersfoort
www.geerligsdejong.com Doetinchem
www.wentinkhobby.nl Arnhem
www.toms.nl Purmerend
www.autopassion.nl  Haarlem
www.automodellen.nl Doetinchem
www.autoshophetstuurwiel.nl  Assen
www.automobiliahaarlem.nl Haarlem
www.schuitenminiaturen.nl  Rotterdam
www.autolandhilversum.nl Hilversum
www.qualityscales.nl Stadskanaal
www.vos-api.nl Apeldoorn
www.pijp-lines.nl Enschede
www.hobbycar.nl Tilburg
www.interhobby.nl Nijmegen
www.jadaclub.com Nederland

 

Home