Geschiedenis van Rainbow toys miniatuur auto,s

 
 
Home

Geschiedenis van Rainbow

Rainbow Toys was een speelgoedbedrijf dat actief was in het Verenigd Koninkrijk. Zij dienden als fabrikanten en distributeurs van het speelgoed voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland namens het Amerikaanse bedrijf LJN Toys.

Het bedrijf was in eerste instantie gevestigd in Oldham, Manchester in Engeland. Het adres van hun kantoor was in hetzelfde gebouw als een andere British Toy Company bekend als Toy Options.

Rainbow Toys verhuisde vervolgens hun kantoren van Oldham naar Northampton. De verhuizing bracht ook een wijziging van het bedrijfslogo met zich mee. Het speelgoed dat later werd geproduceerd, droeg het nieuwe logo en adres op de verpakking.

Veel van de Rainbow Toys verpakkingen hadden ook het embleem Leeuwenkop erop gedrukt. De Lion Mark gaf aan dat het speelgoed was gemaakt door een lid van de British Toy & Hobby Association en wees daarom op het lidmaatschap van het lid om zich te houden aan de BTHA Code of Practice, die regels omvatte voor ethische en veilige vervaardiging van speelgoed, een verbod op alle namaakgoederen, een verantwoorde garantie voor de markt, een engagement om de duurzaamheid te verbeteren en de wens om de waarde vanal het speelgoed te bevorderen.

Naast  actiefiguren, voertuigen en speelsets produceerde Rainbow Toys ook een aantal ThunderCats Games & Puzzles evenals speelgoedgeweren en shooters.

   

 

Model auto Plaatsnaam
www.raysautos.nl Amersfoort
www.geerligsdejong.com Doetinchem
www.wentinkhobby.nl Arnhem
www.toms.nl Purmerend
www.autopassion.nl  Haarlem
www.automodellen.nl Doetinchem
www.autoshophetstuurwiel.nl  Assen
www.automobiliahaarlem.nl Haarlem
www.schuitenminiaturen.nl  Rotterdam
www.autolandhilversum.nl Hilversum
www.qualityscales.nl Stadskanaal
www.vos-api.nl Apeldoorn
www.pijp-lines.nl Enschede
www.hobbycar.nl Tilburg
www.interhobby.nl Nijmegen
www.jadaclub.com Nederland

 

Home