Geschiedenis van Jada toys miniatuur auto,s

 
 
Home

Jada Toys, Inc. is een Amerikaanse fabrikant van diecast modelauto's, beeldjes en radiografisch bestuurbare voertuigen. Het werd in 1999 opgericht door Jack en May Li. De producten van Jada zijn voornamelijk gericht op de verzamelmarkt en zijn verkrijgbaar en populair bij winkels in de hele wereld.

Opgericht door Jack en May Li in 1999 Jada's eerste speeltje was een 1:24 schaal gegoten 1953 Chevrolet sleepwagen onderdeel van hun Thunder Crusher lijn. Hoewel dat en andere lijnen succesvol bleken, bleef het bedrijf in de vergetelheid tot de introductie van het stadsthema met een stedelijk thema. Gelanceerd in samenwerking met DUB Magazine in 2002, presenteert de lijn officieel gelicenseerde voertuigen met aangepaste velgen, en verlaagde rijhoogte.  Dubs, zo genoemd naar hun 20-inch of grotere wielen, behoren tot de bestsellers van het bedrijf en zijn het meest zichtbaar in winkels.

Het bedrijf lanceerde de DUB City spin  off Chub City in 2005. Gericht op een jongere generatie verzamelaars, omvatte de lijn zwaar gestileerde voertuigen en een verhaal verteld door webisodes en strips. De personages uit het verhaal inspireerden hun eigen speelgoed. Tegen 2007 had de lijn meer dan $ 12,5 miljoen aan verkoop gedaan en was te zien in een Burger King kindermaaltijdpromotie.  In 2009 verkocht Jada het merk aan Dentsu Entertainment, die in samenwerking met Fuel Entertainment en Nelvana van plan was om eind 2015 een animatieserie met een animatie van $ 15 miljoen met 52 afleveringen te lanceren.  Op het moment van de verkoop had Chub City toys meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht.

Jada werd in 2013 de meester speelgoedlicentiehouder voor de RoboCop reboot.  In 2014 verwierf het bedrijf de rechten om speelgoed voor voertuigen te produceren op basis van Jurassic World en de Fast and Furious serie.

In 2016 is de cijferlijn Metals Die Cast ge´ntroduceerd. Jada biedt op basis van verschillende gelicentieerde amusementseigenschappen de lijn in 2 ", 4" en 6 "schalen.  Het bedrijf is van plan om in het eerste jaar meer dan 150 Metal Die Cast producten vrij te geven.

       
       
   

 

Model auto Plaatsnaam
www.raysautos.nl Amersfoort
www.geerligsdejong.com Doetinchem
www.wentinkhobby.nl Arnhem
www.toms.nl Purmerend
www.autopassion.nl  Haarlem
www.automodellen.nl Doetinchem
www.autoshophetstuurwiel.nl  Assen
www.automobiliahaarlem.nl Haarlem
www.schuitenminiaturen.nl  Rotterdam
www.autolandhilversum.nl Hilversum
www.qualityscales.nl Stadskanaal
www.vos-api.nl Apeldoorn
www.pijp-lines.nl Enschede
www.hobbycar.nl Tilburg
www.interhobby.nl Nijmegen
www.jadaclub.com Nederland

 

Home