Geschiedenis van Guisval toys miniatuur auto,s

 
 
Home

Geschiedenis van Guisval

Guisval is een Spaans bedrijf met speelgoedminiaturen, gespecialiseerd in de productie van spuitgietwerk; Miniatuurvoertuigen gemaakt van metaal met plastic onderdelen.

Het werd in 1962 in de stad Ibi Alicante opgericht door drie partners, Francisco Guillem, José Luis Serralta en Ramón Valero, voormalige werknemers van de speelgoedwinkel Payŕ Hermanos. De som van de eerste letters van de achternamen van de oprichters vormt het acroniem GUISVAL dat zijn naam aan het merk geeft.

Ondanks aanvankelijk toegewijd aan horloges en speelgoedschrijfmachines, zou het bedrijf aan populariteit winnen door het reproduceren van een grote verscheidenheid aan miniatuurvoertuigen auto's, vrachtwagensen bussen in verschillende reeksen en op schalen variërend van 1/23 tot 1/ 87.

Momenteel wordt de productie van haar producten voortgezet in haar faciliteiten in Ibi, waar ook een klein museum is gevestigd waar historische stukken van het merk worden tentoongesteld.

In 2012 vierde Guisval zijn 50e verjaardag in Madrid, met een tentoonstelling met voertuigminiaturen.

De Champion serie is een van de sterrenseries die tientallen jaren in de catalogus overleeft: het gaat om voertuigen op een schaal die ligt tussen 1/28, 1/58 en 1/87, ongeveer 7 cm groot, waarbij ze omvatten straat en rallyauto's, 4x4, openbare diensten en bouwmachines, maar ook motorcross en wedstrijdfietsen. Vergelijkbare kenmerken worden gedeeld door de Furia serie, die voertuigen van een grotere omvang omvat, tussen 10 cm en 12 cm, wat overeenkomt met een schaal in de buurt van 1/22 en 1/43. 1 van de gemeenschappelijke attracties in de voertuigen van deze serie is het openen van deuren hoewel alleen aanwezig in de Champion serie en de decoratie in tampondruk.

   

 

Model auto Plaatsnaam
www.raysautos.nl Amersfoort
www.geerligsdejong.com Doetinchem
www.wentinkhobby.nl Arnhem
www.toms.nl Purmerend
www.autopassion.nl  Haarlem
www.automodellen.nl Doetinchem
www.autoshophetstuurwiel.nl  Assen
www.automobiliahaarlem.nl Haarlem
www.schuitenminiaturen.nl  Rotterdam
www.autolandhilversum.nl Hilversum
www.qualityscales.nl Stadskanaal
www.vos-api.nl Apeldoorn
www.pijp-lines.nl Enschede
www.hobbycar.nl Tilburg
www.interhobby.nl Nijmegen
www.jadaclub.com Nederland

 

Home