Geschiedenis Edocar Toys miniatuur auto,s

 
 
Home

Geschiedenis Edocar

Van 1986 tot 2007 verkocht het Nederlandse bedrijf  Edor Benelux NL BV en Fred Beherr BV modelauto's en speelgoed onder het merk Edocar.

Gelicentieerd door May Cheong Group en Yat Ming Industrial Factory Limited, mocht Edor modelauto's van  Maisto en Yat Ming binnen Europa produceren en verkopen. Edor werd in 1950 opgericht en verkocht tot 1985 Matchbox modellen van Lesney Products & Co. Ltd. De meeste Edocar-modellen waren op schaal gegoten auto's van 1:64 en werden geproduceerd in China. Later volgde modellen van Hartoy, Real Toy, Tiger Wheels en Golden Wheels.

 De eerste modelserie, de Mini-serie EM-serie, bestond uit 50 verschillende modelauto's op schaal 1:64, gevolgd door de EA-reeks die bestond uit acht vintage oldtimers op schaal 1:43. In 1988 werd de EM serie uitgebreid met verdere kleurvarianten van de modellen. Vanaf 1990 werden nieuwe modellen en automodellen aangeboden in nieuwe kleurvarianten, 1992 verscheen de eerste eigen productcatalogus die alle modellen bevatte. In hetzelfde jaar werd de AK-reeks toegevoegd; het was een speciale serie gewijd aan de eend Alfred Jodocus Kwak uit de Nederlandse reeks Alfred J. Kwak. Passend was er de Poldertown Spielstraße.

Een andere serie was de Alarm Series, die aanvankelijk bestond uit zes modelauto's met sirene en knipperlicht. De Super Weels serie EB serie bestond uit zes auto's met Rückziehmotoren. De EC-serie omvatte modelauto's die van kleur veranderden met koud of warm water. In 1991 verschenen speelgoedauto's met personages uit de animatieserie The Flintstones.

De meest bekende automodellen zijn de Coca Cola-modellen, die kunnen worden gedistribueerd door de licenties van Hartoy met het Coca Cola-logo en in de Coca Cola kleuren. In 1995 werd de Baja Bug Beetle CJ 1 buggy van het nummer Always Coca-Cola gespeeld, opmerkingen en tekst waren er.

De VW Scirocco I op schaal 1:64 werd aanvankelijk verkocht als Yat Ming Made in China, hoewel het model ook werd aangeboden door Yat Ming zelf Made in Hong Kong. Later was het model alleen beschikbaar als een Edocar model Made in China. Er was ook een Austin Mini uit de EA serie op schaal 1:55 en niet zoals schaal 1:64.

Er waren ook automodellen waarvan de kleuren exclusief voor Edor waren, zoals de Ferrari Daytona in het wit die alleen beschikbaar was als Edocar.

Begin 1999 zijn de productserie en de modelnummering gewijzigd:

Het is alleen een bekende modelauto, die werd ontworpen en geproduceerd door Edor zelf  een Lancia Rally 037 op schaal 1:64. In 1999 waren de Edocar modellen verkrijgbaar in 13 Europese landen en in Singapore en Hong Kong. Het faillissement van Edor Benelux NL BV leidde in 2007 tot stopzetting van de productie. Aan het einde van 2007 werd een reeks Edocar modellen gelanceerd door Loyal Bright ltd. werd verbannen uit Hong Kong.

       

 

Model auto Plaatsnaam
www.raysautos.nl Amersfoort
www.geerligsdejong.com Doetinchem
www.wentinkhobby.nl Arnhem
www.toms.nl Purmerend
www.autopassion.nl  Haarlem
www.automodellen.nl Doetinchem
www.autoshophetstuurwiel.nl  Assen
www.automobiliahaarlem.nl Haarlem
www.schuitenminiaturen.nl  Rotterdam
www.autolandhilversum.nl Hilversum
www.qualityscales.nl Stadskanaal
www.vos-api.nl Apeldoorn
www.pijp-lines.nl Enschede
www.hobbycar.nl Tilburg
www.interhobby.nl Nijmegen
www.jadaclub.com Nederland

 

Home