Fluid film test

 
 
Home

       

 

Naar de website van fluid film Link

 

Fluid film, de perfecte, langdurige bescherming tegen roest!

Fluid film Roestbeschermingsmiddelen, die op basis van lanoline (wolvet) worden samengesteld en geen oplossingsmiddelen bevatten, hebben zich in de scheepvaartindustrie al decennialang en wereldwijd bewezen als uiterst effectieve roestbescherming. De buitengewoon goede bescherming tegen zeewater, zoals in ballastwatertanks van zeegaande schepen, heeft er toe geleid dat in de loop van de tijd ook andere industrieŽn, zoals de automobielindustrie, zich zijn gaan interesseren voor fluid film.


Alle fluid film producten, van gel tot olie, zijn op basis van wolvet (lanoline) samengesteld en kunnen in elke verhouding met elkaar gemengd worden. Wolvet is een vettige afscheiding uit de talgklieren van schapen dat
in de wol terechtkomt. Al eeuwen geleden werden metalen werktuigen, zoals harnassen, zwaarden en gereedschappen,met wolvet behandeld,waardoor deze tot op heden bewaard zijn gebleven.

 

Productgegevens

Fluid film roestbeschermingsmiddelen bevatten geen oplosmiddelen, zijn niet giftig, harden nooit uit, kruipen in alle hoeken en gaten (ook omhoog) en hechten zich overal gemakkelijk. Ze dringen door in vocht, roestlagen en de kleinste kieren. fluid film producten worden in verschillende vormen van viscositeit, van olie tot gel, voor bepaalde toepassingen gemaakt. De voor roestbeschermingsdoeleinden gemaakte producten, zoals fluid film Liquid A, fluid film NAS, fluid film AS-R in 400 ml spuitbussen en fluid film Gel BN worden al decennia lang in de zeescheepvaart als langdurige roestbescherming ingezet.

 

Fluid film

                                  

- kruipt in alle holle ruimten.

- kruipt ook naar boven.

- kan op vochtige roest worden aangebracht en stopt verder roesten.

- kruipt onder de roest en verdringt daar het vocht en sluit het af voor water en zuurstof.

- droogt niet op en blijft altijd actief.

- reactiveert oude beschermlagen, zoals (tectyl)lagen en kruipt ook daar in scheuren en
scheurtjes, waardoor eventueel aanwezige roest gestopt wordt.

- is een uitstekend smeermiddel voor bewegende delen.

 

Perma film de beste bodemplaatbescherming

                                  

- droogt wel op maar niet uit.

- scheurt niet..

- krimpt niet.

- makkelijk in gebruik.

- vormt een vuil - en steenslagvaste laag,

die binnenin licht flexibel is.

 

Voor de auto

 Roest is de schrik van elke bezitter van een klassieke auto.Als roestbeschermingsmiddel voor holle ruimten in autoís hebben wasachtige middelen zich inmiddels bewezen. Bij nieuwe autoís worden de holle ruimten van de carrosserie, de binnenzijden van de deuren, motorkap en kofferdeksel tijdens de productie computergestuurd met verhitte, vloeibare was behandeld. Bij klassieke autoís is dat meestal niet het geval geweest. Daarom moeten deze onderdelen bij klassieke autoís alsnog behandeld worden om de levensduur van de auto te verlengen.

 

Behandeling van holle ruimten

FLUID FILM Liquid A en FLUID FILM NAS met drukluchtpistool.

Behandeling van gemakkelijk bereikbare oppervlakken

FLUID FILM Liquid A.

 

Bodemplaat en wielkasten

PERMA FILM met voorbehandeling door FLUID FILM van roestplekken
en gelaste of geschroefde overgangen.

 

Fluid film

Fluid film voor bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf, voor het soepel houden van metaalverbindingen tot en met het langdurig behoud van het voertuig.Door het hoofdbestanddeel, lanoline, beschermt fluid film in tegenstelling tot andere, vluchtige middelen langdurig tegen invloeden van buitenaf (regenwater, zout water, strooizout, modder, etc.).Voor bescherming tegen winterse invloeden, kleine mechanische beschadigingen, voor het bewaren van reserveonderdelen en het beschermen van schroefverbindingen is fluid film het perfecte middel.

 

Fluid film voor het behoud van holle ruimten

De bescherming en het behoud van het materiaal van holle ruimten is niet alleen bij oldtimers van belang. Reeds na enige jaren scheuren de oorspronkelijk aangebrachte beschermlagen en worden ze poreus, waardoor vocht en zuurstof tot op het metaal doordringen waardoor corrosie ontstaat.De behandeling van de oppervlakken in holle ruimten is vaak moeilijk. Het verwijderen van oude beschermlagen en roest is ingewikkeld. Bij het aanwenden van andere roestbeschermingsmiddelen is een nabehandeling noodzakelijk en uitharding van de beschermlagen is een kwestie van tijd. Fluid film zou de verharde oude beschermlagen weer reactiveren, kruipt in aanwezige scheurtjes, verdringt vocht en stopt roest. Fluid film kan als kruipolie overal langdurig bescherming bieden zonder uitgebreide voorbehandeling.

 

Perma film

Perma film voor een steenslag vaste laag aan de onderkant van de bodemplaat en in de wielkasten.perma film droogt wel op maar niet uit. Als de beschermlaag is opgedroogd, heeft er zich een watervaste, vuil- en steenslagvaste laag gevormd die binnenin licht flexibel is. perma film scheurt niet en krimpt niet tijdens het drogen. perma film kan op een reeds met fluid film voorbehandeld oppervlak worden toegepast.

 

Belangrijk

De laatste tijd worden er regelmatig vraagtekens geplaatst bij de
werking die roestbeschermingsmiddelen hebben op pakkingen
en isolatierubbers. Uit onderzoek is gebleken dat deze middelen
soms de pakkingen en isolatierubbers kunnen aantasten, maar dat
dit vooral het geval is bij natuurlijk rubber, polyuretaan- en nitrielrubber.
Om schade aan deze onderdelen te voorkomen, kunnen
ze bij het aanbrengen van roestbeschermingsmiddelen het beste
afgeplakt worden.

 

Fluid film test 1

De Fluid film test bestaat uit

1 Een behoorlijk geroeste plaat 3 keer behandelt met fluid film Liquid A.

2 Een behoorlijk geroeste plaat 3 keer behandelt met fluid film Liquid A plus 2 keer perma film, dit is de beste bescherming.

3 Een behoorlijk geroeste plaat 3 keer behandelt met perma film, dit is niet de manier hoe het moet maar wel leuk om te testen.

4 Een blank stuk metaal 3 keer behandelt met perma film, dit is om te kijken hoe perma film het metaal afsluit tegen roest.

         

       
   

       

Fluid film test 2

In deze test heb ik een profiel gemaakt wat een dorpel of onderkant deur zou kunnen zijn, zoals je op de foto kan zien zit er al redelijk wat roest op, dit profiel heb ik dik behandelt met fluid film, de test is 14 sept 2011 naar buiten gegaan.

                     

   
Fluid film test 3

In deze test heb ik een profiel gemaakt wat een deel van het chassis onderkant auto zou kunnen zijn, zoals je op de foto kan zien zit er al aardig wat roest op, eerst met een staal borstel losse roest verwijdert, deze test heb ik eerst met dik fluid film behandelt, restanten fluid film verwijdert en 2 lagen perma film aangebracht, de test is 14 sept naar buiten gegaan.

                     

   
Fluid film test 4

In deze test heb ik een profiel gemaakt wat een deel van het chassis onderkant auto zou kunnen zijn, zoals je op de foto kan zien zit er al aardig wat roest op, eerst met een staal borstel losse roest verwijdert, deze test heb ik eerst met dik fluid film behandelt, restanten fluid film verwijdert en 2 lagen perma film aangebracht, de test is 14 sept naar buiten gegaan.

 

                                               

   
Link Fluid film op YouTube  www.youtube.com

 

Home