Auto Taxateurs

 
 
Home

       

 

Verzekering oldtimer vraagt bijzondere zorg; de taxatie oldtimer nader belicht

Voor de verzekering van een oldtimer, en wel voor de casco verzekering wordt door de betreffende verzekeraar vaak een taxatierapport gevraagd, opgemaakt door een erkend taxateur die een taxatie oldtimer mag en kan verrichten. Dat voorkomt bij schade veel ellende. Een goede oldtimer taxateur taxeert uw klassieker conform de bepalingen in de wet en wel artikel 7:960.

Een oldtimer blijft iets bijzonders en vraagt ook een andere autoverzekering. Niet zelden vertegenwoordigen dit soort auto’s een aanzienlijke waarde; vooral voor de eigenaar. Bij totaal verlies, bij een aanrijdingschade of bij brand kunnen zoals je begrijpt ernstige discussies ontstaan over de waarde van je oldtimer en dat kan bij het sluiten van een verzekering natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest. Met een taxatierapport in de hand, worden deze narigheid voorkomen bij je oldtimerverzekering.

 

Zijn alle oude auto’s oldtimer

Nee, er worden door verzekeraars verschillende criteria gebruikt. Soms zijn auto’s oldtimer als ze 20 jaar oud zijn terwijl ook wel 25 jaar als criterium kan gelden. Ook de waarden lopen, afhankelijk van de staat, zeer sterk uiteen. Een Mercedes oldtimer, een BMW oldtimer of een Porsche Oldtimer kunnen in matige tot slechte staat veel minder waard zijn dan een perfect gerestaureerde Renault oldtimer. Je vindt wellicht dat we met deze constatering wel heel veel open deuren intrappen, maar je moest eens weten hoeveel misverstanden er bij schade zijn ontstaan door allerlei vooroordelen over merken en restauratiestaat van oldtimers. Een goed goede taxatie van de oldtimer had dit voorkomen.

 

Hoe lang is een taxatie oldtimers geldig

Dit hangt in beginsel van de maatschappij af. Meestal zijn verzekeraars die een oldtimerverzekering voeren bereid om gedurende drie jaar de taxatiewaarde aan te houden bij schade. Twee jaar komt echter ook voor. De kosten van een deugdelijke taxatie oldtimers liggen ca. tussen de € 125,- en € 185,-

 

Taxatie alleen zinvol bij een (beperkte) Cascodekking

Dit is een hardnekkig misverstand. Ook als je alleen een WA-verzekering afsluit voor je auto, is het bezit van een taxatierapport zinvol. Als je aangereden wordt, is de schadevaststelling niet zelden een bron van onenigheid. De auto is voor jou veel waard terwijl een tegenpartij het voertuig ziet als “een oude auto” Ben je zelf in het bezit van een deugdelijk rapport van een erkend deskundige, dat sta je al veel sterker!

 

 

Taxateurs Plaatsnaam
www.helmsautomotivetaxaties.nl   Hoofddorp
www.oldtimertaxeren.nl Nistelrode
www.ataxaxaties.nl  Utrecht
www.gratamaluxwoldataxaties.nl Amsterdam
www.o-t-o.nl Oostelbeers
www.auto-expertise.nl  Ulvenhout
www.steijntaxaties.nl Alphen aan den Rijn
www.autoconoom.nl  Etten Leur
www.dejongklassiekertaxaties.nl Sneek
www.autoconsultant.nl  
www.vandeijzentaxaties.nl Aalsmeer
www.expertax.nl Grave
www.oldtimertaxatie.eu S Gravenhage
www.morrenoldtimertaxaties.nl  

 

Home